• darkblurbg

Mast en tuigage inspectie Service Maritiem

Gepubliceerd op: 12-11-2018

Naast het runnen van één van Neerlands mooiste zeilende klipper richt Service Maritiem vanaf 2019 zich ook op andere activiteiten, zoals inspecties uitvoeren van mast en tuigage aan grote zeilschepen. Sinds er zeilschepen varen is men onderhevig aan het onderhoud van zijn/haar masten en tuigage.

Na vele jaren op zee en binnenwateren gevaren met verschillende schepen ben ik mij gaan richten op deze materie. Veiligheid staat hoog in de vaandel bij de zeilvaart en dat wil men natuurlijk zo houden ook.

Naast het optische kijken van de tuigage doe ik ook vochtmetingen en dikte metingen aan de materialen rondom en aan de masten.

  • Mast inspectie (Hout). Zowel uw mast alsmede gieken, kluiverboom, gaffel kan ik voor u grondig inspecteren middels verschillende technieken op vochtigheidsgraad. 
  • Mast inspectie (Staal). Ook een stalen mast is onderhevig aan de elementen van het weer en uiteraard zal deze ook moeten worden onderhouden. Door de mast goed te inspecteren en te onderhouden zal het voor lange tijd goed gaan, doch is het verstandig om uw mast eens door te laten meten op wanddikte. Zo bent u zeker van dat de mast niet van binnenuit wegroest. 

 

mocht er een reparatie achter uw mast of tuigage weg komen wat ter plekke opgelost kan worden dan kan daar evt direct op in gesprongen worden zodat u direct met een goed gevoel door de inspectie zult komen.

Certifering is nog niet aan de orde bij Service Maritiem maar een uitgebreid rapport wat u mee kunt nemen naar uw verzekering/ keurings instantie krijgt u zeker mee.