• darkblurbg

Mast en tuigage inspectie Service Maritiem

Mast en tuigage inspectie Service Maritiem

Naast het runnen van één van Neerlands mooiste zeilende klipper richt Service Maritiem vanaf 2019 zich ook op andere activiteiten, zoals inspecties uitvoeren van mast en tuigage aan grote zeilschepen. Sinds er zeilschepen varen is men onderhevig aan het onderhoud van zijn/haar masten en tuigage.

Droogvallen met de Avondrood op de waddenzee

Droogvallen met de Avondrood op de waddenzee

Vandaag 16 juli 2018 zijn we van onze ankerplek voor Stavoren vertrokken naar een mooi stukje wad net boven Den Oever. Daar hebben we het schip laten vastlopen op een zandbank om vervolgens droog te vallen. De gasten hebben heerlijk genoten en zo ook de bemanning. Nadat we weer tijdens vloed los kwamen hebben we in de avond met een mooi rood ondergaand zonnetje de haven van Den Oever aangelopen voor een wel verdiende nachtrust.

Hiswa te water

Hiswa te water

‘Wij zorgen graag goed voor onze gasten en ons aansluiten bij de HISWA is een manier om nóg beter voor onze gasten te zorgen dan dat we al deden.

Onderhoud tuigage winter 2018

Onderhoud tuigage winter 2018

In de winter van 2018 is er hard gewerkt aan de tuigage van de Avondrood. Zo hebben we de achterste mast (bezaansmast) vervangen voor een stalen mast. Daarnaast hebben we de complete tuigage nagelopen en vervangen wat vervangen moest worden. Zo zijn bijvoorbeeld alle zeilen naar de zeilmaker gegaan voor onderhoud en hebben we zelfs twee nieuwe kluivers er bij. Naast de tuigage zijn de zwaarden er ook af geweest en weer up to date gemaakt voor een enerverend seizoen. Als laatste in het onderho

Voorstag en veiligheid

Voorstag en veiligheid

Onderhoud en veiligeheid staan hoog in ons faandel. Afgelopen week hebben we de voorstag van de Avondrood vervangen voor een nieuwe en vervolgens ook de spanner en sluitingen die daar bij behoorden vervangen.