• darkblurbg

Gastheer/Schipper en eigenaar

Rob Peetoom

Uw schipper Rob Peetoom

Rob begon 1998 in Zwartsluis als schipper op paviljoentjalk Parodie en is sinds 2006 eigenaar van de Klipper Avondrood. Twee mooie charterschepen die onderdeel uitmaken van de Nederlandse zeilende chartervaart.

Charterschepen zijn historische schepen, die vroeger vracht vervoerden over het Nederlandse water en nu confortabel zijn ingericht voor een onvergetelijke reis met passagiers.

Voordat ik begon te werken in de chartervaart was ik stuurman op de wilde vaart. Voer hier op zogenaamde multipurpose schepen, wat betekend stukgoed lading schepen in de breedste zin des woord. Na tien jaar de wereld rond gezworven te hebben was ik toe aan een nieuwe uitdaging. Nu na meer dan 20 jaar charteren vaar ik nog steeds met erg veel plezier rond met gasten. Alleen ben ik nu in het bezit van een tweemast klipper genaamd "Avondrood". Een groter  schip met de romantische naam Avondrood. Ondertussen heb ik Lelystad gelaten voor wat het is vaar ik vanuit Kampen.

Onze matrozen en tweede schipper/gastvrouw:

We hebben een krachtig team op het schip die erg veel plezier hebben in het samenwerken en op avontuur gaan met gasten.

Swinda

Uw Schipster Swinda

Al meerdere jaren is Swinda zo nu en dan aan boord van de Avondrood. In 2013 voer ze nog in de laatste maanden van het seizoen als scheepsmaat aan boord van de Avondrood met als doel schipper te worden. In die periode heeft ze alles mogen doen wat een schipper behoord te doen en nu na enkele jaren op zee gevaren te hebben als maat en later als schipper en stuurvrouw op zee schepen.

Afgelopen jaar voer Swinda al deels als schipper op de Avondrood en heeft toegezegd om dit jaar weer te komen varen, doch door een de situatie met het Corona Virus hebben we besloten de staande tochten voor Swinda voorlopig in de koelkast te zetten.

Rob zal in dit geval weer zelf het roer in handen nemen.

De Maten ( matrozen van de Avondrood )

Aanstaand seizoen zullen er verschillende gezichten op het voordek aanwezig zijn die mij als schipper bij zullen staan bij de werkzaamheden die voorhanden zijn.