• darkblurbg
  De bemanning stelt zich graag aan u voor
 • darkblurbg
  Uw Schipper en gastheer aan boord
  Rob Peetoom
 • darkblurbg
  Scheepsmaat
  Neele
 • darkblurbg
  Scheepsmaat en gastvrouw
  Marloes
 • darkblurbg
  Scheepsmaat
  Camila

Schipper/ eigenaar Rob Peetoom

Sinds 1998 ben ik werkzaam als zelfstandig schipper in de zeilende passagiers vaart (ook chartervaart genoemd). Ik ben begonnen met een tjalk van 20 meter lengte die de naaam "Parodie" voer. In de beginne heb ik gevaren vanuit Zwartsluis  en ben ik later over gegaan naar Lelystad een nieuwe haven aan het IJsselmeer en Markermeer.

Voordat ik begon te werken in de chartervaart was ik stuurman op de wilde vaart. Voer hier op zogenaamde multipurpose schepen, wat betekend stukgoed lading schepen in de breedste zin des woord. Na tien jaar de wereld rond gezworven te hebben was ik toe aan een nieuwe uitdaging. Nu na meer dan 20 jaar charteren vaar ik nog steeds met erg veel plezier rond met gasten. Alleen ben ik nu in het bezit van een tweemast klipper genaamd "Avondrood". Een groter  schip met de romantische naam Avondrood. Ondertussen heb ik Lelystad gelaten voor wat het is vaar ik vanuit Kampen.

Onze matrozen of ook wel maat genoemd:

We hebben een krachtig team op het voordek die erg veel plezier hebben in het samenwerken en op avontuur gaan met gasten.


Neele
Dit jaar vaart zij voor het tweede seizoen alweer mee als maat op het voordek.
Ze komt uit Duitsland en spreekt vloeiend Nederlands. Neele is super enthousiast in haar werk wat vaak erg aanstekelijk werkt. Jongeren aan het werk zetten is haar ding en vooral de uitleg is altijd weer een feestje. Dit zal ze in de toekomst zeker in praktijk brengen als leraares op school. Vanaf half september zal ze worden afgelost door Camila.
Af en toe wordt ze bijgestaan door haar collega Marloes.

Marloes is onze gastvrouw tijdens evenementen en zal vanaf 2018 als maat op het voordek te zien zijn. Ze is compleet verknocht aan het zeilen en werken met mensen aan boord. Marloes komt uit de wereld van de cosmetica en heeft het roer volledig omgegooid na een week werken tijdens Sail Amsterdam in 2015. Ze gaat de opleiding volgen tot schipper en ze zal aan boord daar in bijgestaan worden om een goed schipster te worden.

Camila:

Vanaf half september dit jaar zal Camila de vaste maat zijn aan boord. Camila komt uit Duitsland en vaart alweer een tijdje mee op verschillende platbodem schepen. Het zeile zit in haar bloed en ze denkt er over na om Schipper te worden in de zeilende passagiersvaart.

Als tussendoorse invallers hebben we nog een geweldig clubje mensen achter ons staan die in het verleden als maat op de Avondrood gewerkt hebben.