• darkblurbg
  De bemanning stelt zich graag aan u voor
 • darkblurbg
  Uw Schipper en gastheer aan boord
  Rob Peetoom
 • darkblurbg
  Scheepsmaat
  Neele
 • darkblurbg
  Scheepsmaat en gastvrouw
  Marloes
 • darkblurbg
  Scheepsmaat
  Camila
 • darkblurbg

Schipper/ eigenaar

Rob Peetoom

 

Uw schipper Rob Peetoom

 

Rob begon 1998 in Zwartsluis als schipper op paviljoentjalk Parodie en is sinds 2006 eigenaar van de Klipper Avondrood. Twee mooie charterschepen die onderdeel uitmaken van de Nederlandse zeilende chartervaart.

 

Charterschepen zijn historische schepen, die vroeger vracht vervoerden over het Nederlandse water en nu confortabel zijn ingericht voor een onvergetelijke reis met passagiers.

 

Voordat ik begon te werken in de chartervaart was ik stuurman op de wilde vaart. Voer hier op zogenaamde multipurpose schepen, wat betekend stukgoed lading schepen in de breedste zin des woord. Na tien jaar de wereld rond gezworven te hebben was ik toe aan een nieuwe uitdaging. Nu na meer dan 20 jaar charteren vaar ik nog steeds met erg veel plezier rond met gasten. Alleen ben ik nu in het bezit van een tweemast klipper genaamd "Avondrood". Een groter  schip met de romantische naam Avondrood. Ondertussen heb ik Lelystad gelaten voor wat het is vaar ik vanuit Kampen.

 

Onze matrozen of ook wel maat genoemd:

 

We hebben een krachtig team op het voordek die erg veel plezier hebben in het samenwerken en op avontuur gaan met gasten.

Marloes

 

 

Vanaf maart zal Marloes ons team komen verterken en zal dan het dagelijkse werk van Camillia overnemen. Marloes is al enkele jaren een bekende aan boord en vaart zelfs af en toe al mee als maat op de Avondrood. 

 

Begonnen als gastvrouw bij ons aan boord tijdens Sail Amsterdam is ze niet meer uit beeld geweest en een regelmatige bezoeker/ hulp bij ons aan boord. Na een lange periode gewerkt te hebben als visagist gaat Marloes nu het roer geheel omgooien en wil Schipper worden op een traditioneel getuigd zeilschip. Daar hopen we haar bij te kunnen helpen.

 

Neele

 

 

In de seizoenen 2016 en 2017 was Neele de vaste kracht aan dek. Maar na twee jaar van met veel plezier aan boord van de Avondrood gewerkt en geleefd te hebben is Neele een andere weg ingeslagen en studeerd nu om leraares te gaan worden. Werken met jongeren zit in haar bloed en haar ervaring van het schip zal goed te pas komen. Neele is niet geheel uit beeld en zal als vaste invalkracht bij ons blijven.

Camilla

In het najaar van 2017 heeft Camila ons team versterkt en heeft met veel passie het seizoen uitgezeild. Camilla wil graag schipper worden en kreeg bij ons de kans om daar in te ontplooien. In de winter van 2017/ 2018 heeft ze haar zeilbewijs voor de charter gehaald en rond nu haar vaartijd bij een collaga van ons af om als schipper te gaan varen.